8 augustus 2019, Le Chateau des Marais Chambord
9 augustus 2019 - Muides-sur-Loire, Frankrijk
Ik ben weer om 8:00 uur wakker, de biologische klok is inmiddels, helaas, ingesteld. Het is nog stil buiten, alhoewel ik de buren vaag vanmorgen gehoord had. Ze hebben 4 jonge kinderen en zijn regelmatig te vroeg wakker. Maar om 8:00 uur is het dus stil en mijn wens komt uit, ze zijn vertrokken naar Engeland! Nu maar hopen dat de volgende erna Hollanders zijn 😉.
We hebben geboekt via Eurocamp en we merken nu dat het echt een Engelse organisatie is. De meeste gasten/buren zijn nl Engels. En als je al kids hebt die niet zo snel contact maken, dan is een taalbarrière een stap te ver.
René maak ik om 9:24 uur wakker. Hij wil eerst boodschappen doen, voordat we gaan ontbijten. Linsey wordt even voor 10:00 uur wakker en Dillan presteert het om pas om 10:25 uur wakker te worden.
Als René tegen 11:00 uur thuis komt, hebben de kids al een klein broodje gegeten en staat de ontbijttafel klaar. Na het ontbijt, wat inmiddels met een brunch is geworden, ga ik met de kids richting het zwembad. René blijft nog even bij de caravan, maar komt later ook naar het zwembad.
Het is vandaag erg warm, maar ook gelukkig wat bewolkt. De zon is fel en er staat een lekker windje. Bij het zwembad is er geen bedje, stoel of parasol meer te krijgen, alles is vol🌞 Dat krijg je met warm weer. Dus de tassen maar aan kant en het water in. Daar is dan ook de afkoeling te vinden. Na een tijdje gelummeld te hebben, willen de kids van de glijbaan af. Daar heb ik geen zin in en ik ga op zoek naar een stoel. Ik zie een gezin vertrekken en confisceer drie stoelen. René komt eraan, gelukkig met mijn bril, want doordat ik crème op mijn gezicht had gedaan en het water in ben gegaan, zijn mijn lenzen vuil geworden en zie ik nog maar weinig. Dus lenzen uit en zonnebril op 😎
Om 14:00 uur gaat de muziek aan bij het zwembad en om 14:30 uur begint de kinderdisco. Linsey en Dillan kijken mee vanaf de zijlijn en later doet Linsey toch nog heel even mee. Ze ziet mij fotograferen en zwemt meteen weg. Kinderdisco is verleden tijd aan het worden!
Daarna is er een waterpolo toernooi. Dillan doet mee, we staan er elke keer weer versteld van wat hij allemaal doet deze vakantie. Hij is super fanatiek. Erg leuk om te zien.
Rond 15:30 uur ben ik klaar in het zwembad en gaan Linsey en ik naar de caravan terug om wat te eten. René komt even later en Dillan volgt al snel. Dillan had zichzelf ingesmeerd 's morgens, maar dat is niet helemaal goed gegaan. Hij is behoorlijk verbrand op zijn gezicht, rug en armen, dus snel insmeren met SOS aftersun.
Na wat spelletjes patiencen en op de tablet gespeeld te hebben gaan we barbecuen. Het vlees is lekker, paar worstjes klein beetje aangebrand en de kipspies prima. Door het drukkende warme weer heb ik hoofdpijn , dus geen rosé, maar gewoon Fanta. Er wordt deze vakantie ook erg veel water gedronken. Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest, maar nu gaat dat erg goed.
We hebben nieuwe buren, zowel voor, achter, links en rechts. 2 huisjes zijn bezet met Engelsen (volgens Dillan kun je hen herkennen dit hun ronde, maar van voren platte gezicht a la Rooney, ze zitten er allemaal hetzelfde uit hahaha), naast ons zitten nu Hollanders en tegenover ons in een tent ook. Met de laatste hebben we al kennis gemaakt: moeder heet Dora of Cora, dochter Noor en zoon Bram. Bram lijkt van Dillans leeftijd, maar dat weten we nog niet zeker. Noor is iig een jaar of 14/15. Ze blijven een weekje.
Na wat spelletjes is het douchetijd en bedtijd. Als ik mijn verhaal weer schrijf, zie ik op mijn telefoon 0:00 uur staan. Weltrusten.
Je moeder en Gerard:9 augustus 2019Heerlijk