9 augustus 2019, Le Chateau des Marais Chambord
10 augustus 2019 - Muides-sur-Loire, Frankrijk
Het is alweer vrijdag en ik slaap uit tot 8:45 uur. Wat nou biologische klok... Ondanks dat het bed een blok beton is en mijn rug elke ochtend flink pijn doet, blijf ik toch liggen om de rest niet wakker te maken, maar om 9:54 uur vind ik het genoeg. Ik maak René wakker en stap de woonkamer in. Dat zit Linsey, ze was net wakker. Alleen Dillan slaapt nog.
Ik ga stokbrood halen en de rest dekt de tafel (behalve Dillan, want die slaapt nog lekker!).
Na het late ontbijt willen Dillan en Linsey zwemmen. Ik vind het wat te fris, maar als zij willen... dan gaan we maar. Er worden 2 luchtbedden opgeblazen, de pomp zijn we vergeten, en de kids lopen alvast vooruit. Nog geen 5 minuten later staat Dillan alweer op de veranda. Hij vertrouwt de wolken niet en gaat huilend op bed liggen. Hij is in paniek. Er is regen met onweersbuien voorspelt een de lucht wordt steeds donkerder. Linsey is wel een bed bij het zwembad gaan zoeken. Ik troost hem en zeg dat we zo samen naar het zwembad gaan. Dat wil hij niet, want het gaat regenen....
Nog geen 10 tellen later staat Linsey op de veranda. Ze kon geen bed of stoel meer krijgen en is toen ook maar terug gegaan. En dat was maar goed ook, want het begint flink te regenen.
Alle spullen netjes onder het doek gezet in de hoop dat het droog blijft en naar binnen gevlucht. We zien dat de handdoeken van onze achterburen nog buiten hangen en René is zo aardig om die onder de kap te hangen.
We gaan een potje Carcasonne spelen. Doordat we inmiddels meerdere uitbreidingen hebben, duurt het potje iets te lang. De kids worden ongeduldig, maar we hebben het uitgespeeld en ik heb gewonnen 😉.
Dan komen de achterburen terug. Ze laten echter de deur van de bestuurdersstoel open staan en de leren bekleding wordt helemaal nat. Ook de achterklep staat nog open. Daar zit een fiets voor op de trekhaak en kan niet zo dicht gegooid worden. We krijgen niet snel contact met ze een Dillan rent in zijn zwembroek naar ze toe om de bestuurdersdeur dicht te doen. Ze hebben het niet in de gaten gehad, maar zijn wel blij dat wij het hadden gezien. Ze zijn op doorreis en gaan vandaag teug naar Nederland. Lekker met allemaal natte spullen...
De regen houdt gelukkig op voordat we gaan avondeten en we gaan eerst nog even naar de bar in dat wat te drinken.
Daarna terug naar de caravan om macaroni klaar te maken. Ik snijd de paprika en champignons, René doet de rest. Het smaakt heerlijk!
's Avonds nog even badmintonnen, patiencen en lekker zitten en dan is het tijd om naar bed te gaan. Weltrusten weer!
Je moeder en Gerard:10 augustus 2019Rustdag is ook wel eens prettig